2018-12-02

Traškūs meduoliukai

Traškūs meduoliukai su prieskoniais
~~~

500g miltų
100g kepimui margarino arba sviesto
200g rudojo cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
2v.š. medaus
1a.š. malto cinamono
1a.š malto imbiero miltelių
1/2a.š. malto gvazdikėlio
1/2a.š. vanilinio cukraus
1/4a.š. malto kardamono
1a.š. sodos
1v.š. citrinos sulčių

Margariną išlydyti puode ant silpnos kaitros, suberti medų ir cukrų, visus prieskonius. Gerai išmaišyti. Pakaitinti, kol cukrus patirps.
Sodą sumaišyti su citrinos sultimis. Įmaišyti į cukraus ir margarino masę.
Viską supilti į miltus ir maišyti, kol tešla kiek pravės, tuomet įmušti kiaušinį ir trynį.
Užminkyti tešlą.
Iš šiltos tešlos formuoti norimus plonus meduoliukus.
Kepti 220C apie 5-7 minutes.

Glaistas:
1 kiaušinio baltymas
200g cukraus pudros
1-2 v.š. citrinos ar apelsino sulčių

Viską maišyti kartu iki vientisumo.
Sausainėlius pamirkyti glajuje, nupurtyti perteklių ir palikti nudžiūti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą