Purus tortas su slyvomis
~~~
Biskvitas:
4 kiaušiniai
35 ml verdančio vandens
180g cukraus
žiupsnelio druskos
180 g miltų
25 g tamsios kakavos
1a.š. kepimo miltelių
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos, ir 20g cukrus plakti iki standumo.
Trynius plakant pilti karštą vandenį,supylus plakti dar minutę. Suberti 160g cukraus ir plakti, kol cukrus ištirps, o masė taps šviesi ir puri.
Trynius atsargiai sumaišyti su baldymais.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava. Suberti į tešlą. Atsargiai permaišyti iki vientisumo.
Supilti į kepimo skardą (maždaug 18cm diametro) kepti 180 C apie 30 min.
***
Kremui:300ml riebios grietinėlės plakimui
160g saldaus kondensuoto pieno
8g želatinos
50g šokolado gabaliukų
50g graikinių riešutų
200g džiovintų slyvų
žiupsnelis vanilinio cukraus
Želatiną užpilti 30 ml šalto vandens. Palikti išbrinkti.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje. Sumaišyti su kondensuotu pienu ir įmaišyti į plaktą grietinėlę. Riešutus ir slyvas pasmulkinti, kartu su šokoladu suberti į kremą. Pagardinti vanile.
Biskvitą perpjauti į tris dalis. Dėti į torto formą ir pertepti du sluoksnius kremo, palikti kremui sutvirtėti valandą šaldytuve.
Viršų palikti neteptą.
Glazūra torto viršui:
100g šokolado
50g sviesto
30 g grietinelės
Viską ištirpinti ant karšto vandens vonelės ir aplieti sustingusį tortą. Puošti riešutais ir šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą