2019-01-05

Vištienos kibinai

Sultingi kibinai su paukštiena.
~~~

15 kibinų:

Įdarui:
~450g maltos vištienos
1 svogūnas (apie 150g)
1 v.š. grietinės (30%-40% riebumo)
1/2a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/2a.š. druskos

Tešla:
500g miltų
200g sviesto/kepinių margarino
100g grietinės (30%-40% riebumo)
2 kiaušiniai
1a.š. druskos

1 kiaušinis +1 v.š. vandens kibinams aptepti
sezamo sėklų viršui apiberti (tiks ir aguonos, džiovintas raudonėlis arba nieko...)

Tešlai miltus sumaišyti su pasmulkintu sviestu(ar margarinu) patirinti pirštais, kol susidarys vientisi trupiniai, pilti grietinė, kiaušinius, druską. Užminkyti vientisą elastingą tešlą.

Tešlą sudalinti į 15 vienodų kamuoliukų. Juos palaikyti šaldytuve apie pusvalandį.

Įdarui vištieną sumaišyti su smulkiai kapotu svogūnu, grietine, druska ir pipirais.
Įdarą sudalinti į 15 dalių.

Imti 1 tešlos kamuoliuką, iškočioti ir cente dėti įdarą.


Užspausti kraštus. Aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu. Apiberti sezamais.

Kepti 200C apie 30 minučių. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą