Drėgnas turtingo skonio pyragas.
~~~
Pyragui (~20cm) :
4 kiaušiniai
150g cukraus
100ml saulėgrąžų ar rapsų aliejaus
50g tamsios kakavos
200g miltų
100ml šviežių apelsinų sulčių
2 apelsinų nutarkuota žievelė
2v.š. tarkuoto šokolado (tinka ir peiliu pasmulkintas)
1/2 nubraukto a. š. sodos
žiupsnelis druskos
žiupsnelis smulkiai maltos kavos
Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska,kol masė pabals ir taps puri .
Įmaišyti miltus, kakava ir sodą.
Supilti apelsinų sultis, aliejų, kavą, tarkuotą šokoladą ir apelsino žievelę.
Viską permaišius supilti į kepimo skardą.
Kepti 180C apie 25-30 min. Patikrinti mediniu iešmeliu. Atvėsinti.
Kremui:
130g juodojo šokolado
40g sviesto
1 v.š. cukraus sirupo (ar skysto medaus/dirbtinio medaus)
žiupsnelis vanilinio cukraus (galima ir nedėti)
Visus produktus suberti į indelį ir pašildyti virš indo su verdančiu vandeniu (dugnas neturėtų liestis su vandenių) , kol viskas ištirps.
Pamaišyti dar kelias minutės ir aptepti atvėsintą pyragą.
Atvėsinti pusvalandį šaldytuve...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą