2019-01-19

Japoniškas biskvitas

Minkštas pyragas
~~~

Prireiks maistinių svarstykių...

20g aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų)
15 g pieno
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
120g kiaušinio baltymų (~3 kiaušinio baltymai L dydžio)
80g trynių (apie 4-5 kiaušinio tryniai L dydžio)
80g miltų
100g cukraus

Aliejų, pieną, vanilinį cukrų ir druską sumaišyti kartu.

Baltymus su cukrumi išplakti iki standumo. Masėje turi pilnai ištirpti cukrus.


Į baltymus atsargiai įmaišyti trynius, ir aliejaus-pieno masę.
Įsijoti miltus. Atsargiai permaišyti. Supilti į nedidelė kepimo formą įtiestą kepimo popieriumi (įtiesti tiek pagrindą, tiek kraštus)
Kepti 160C  su ventiliatoriumi (180C be) apie 45-50 min.
Patikrinti mediniu iešmeliu. Atvėsinti.

Pyragas kempinės konsistencijos, puikiai tinka pjaustyti ir pertepti kremu ar uogiene.


Vanilinį cukrų galima pakeisti šaukšteliu skysto medaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą