400g ruginės juodos duonos plutelių
5,5l vandens
300g cukraus
100g razinų
15g žalių mielių
Duonos pluteles sudėti į kepimo skardą ir 120C orkaitėje pakepinti/padžiovinti, kol taps visiškai sausos ir kietos. Man užtrunka apie valandą.
Tinka ir jau sudžiuvusi duona, tada ją paskrudinti užtektų apie 10 -15min.
Vandenį užvirtinti ir atvėsinti iki 80C temperatūros. Suberti razinas, 250g cukraus ir išmaišyti. Suberti duonos pluteles.
Į 100ml šilto (ne daugiau nei 35C) vandens įmaišyti mieles ir likusius 50g cukraus.
Palikti mieles, kol suputos ir puodas su duona vandenyje atvės iki 35C temperatūros.
Vandeniui pravėsus iki 35C temperatūros supilti mieles, atsargiai pamaišyti. Pridengti drobe ir palikti kambario temperatūroje parai.
Po paros ant paviršiaus turėtų matytis putos, skystyje kilti burbuiukai.
Duoną ir razinas atsargiai išimti kiaurasamčiu.
Likusį skysti nukošti per retą sietelį ar merlę ir supilstyti į butelius. Neuždengtus butelius galima palaikyti kelias valandas kambario temperatūroje. Tuomet uždengti ir dėti į šaldytuvą, kol pilnai atvės.
skani gira,bet tara giros super
AtsakytiPanaikinti