2019-06-24
Šokoladinis vyniotinis su vyšniomis
Biskvitui:
5 kiaušiniai
100g miltų
150g cukraus
20g kakavos
50 g sviesto
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
Baltymus išplakti su cukrumi, iki standumo.
Sviestą išlydyti ir atvėsinti, sumaišyti su valiniu cukrumi ir druska.
Miltus sumaišyti su kakava.
Į baltymus įmaišyti kiaušinio trynius su sviestu, įsijoti miltus su kakava. Atsargiai permaišyti.
Masė paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išlyginti paviršių.
Kepti 180 C 10 min, centrą patikrinti iešmeliu.
Iškeptą pyragą atvėsinti.
Kremas:
250ml grietinėlės plakimui
250 g philadephios sūrelio
1v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį,)
stiklinaitė šviežių vyšnių be kauliukų
50g šokolado (pasmulkinau daržovių skustuku)
Grietinėlę, kreminį sūrį ir cukraus pudrą kartu plakti iki standumo.
Kremu aptepti atvėsusį biskvitą, suberti uogas, ir pasmulkintą šokoladą.
Vyniotinį standžiai suvynioti. Susukti su kepimo popieriumi ir bent pora valandų palaikyti šaldytuve.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą