2019-07-27
Obuolių keksiukai
500 g obuolių
215g miltų
150g rudojo cukraus
80g cukraus
100g grietinės (naudojau 30%)
115g sviesto
2 kiaušiniai
1/2a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių
prieskoniai:
1a.š. malto cinamono
1a.š. imbiero miltelių
1/2a.š. maltų gvazdikėlių
1/2a.š. vanilinio cukraus
Cukrų, rudąjį cukrų ir minkštą sviestą išsukti iki purumo.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir prieskoniais.
Į sviestą supilti kiaušinius ir grietinę. maišyti iki vientisumo, suberti miltus su prieskoniais. Užmaišyti tirštą tešlą.
Obuoliams pašalinti šerdį, odeles galima palikti. Obuolius susmulkinti į nedidelius gabalėlius ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą dėti į keksiukų popierėlius.
Kepti 185C apie 25 minutes. Atsargiai išimti ir leisti truputį atvėsti.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą