2019-07-27

Obuolių keksiukai




 500 g obuolių

215g miltų
150g rudojo cukraus
80g cukraus
100g grietinės (naudojau 30%)
115g sviesto
2 kiaušiniai
1/2a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių

prieskoniai:
1a.š. malto cinamono
1a.š. imbiero miltelių
1/2a.š. maltų gvazdikėlių
1/2a.š. vanilinio cukraus

Cukrų, rudąjį cukrų ir minkštą sviestą išsukti iki purumo.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir prieskoniais.
Į sviestą supilti kiaušinius ir grietinę. maišyti iki vientisumo, suberti miltus su prieskoniais. Užmaišyti tirštą tešlą.
Obuoliams pašalinti šerdį, odeles galima palikti. Obuolius susmulkinti į nedidelius gabalėlius ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą dėti į keksiukų popierėlius.
Kepti 185C apie 25 minutes. Atsargiai išimti ir leisti truputį atvėsti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą