2019-07-14

Mini picos


1 picos padas 

Padažui:
500g pomidorų tyrės (skardinėse be priedų)
1 nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
kuokštelis žalio baziliko
druskos, pipirų ir cukraus pagal skonį
pora šaukštų aliejaus
Padažui svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti aliejuje, kol taps skaidrūs. Sudėti smulkiai kapotą česnaką, pakepinti dar minutę vis maištant. Supilti pomidorų tyrę ir kaitinant maišyti pora minučių. Pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.
Galiausiai įmaišyti smulkiai kapotą baziliką.

Ant picos:
300g smulkiai tarkuoto sūrio
saliamo ar kabanosi dešrelių
grybų
alyvuogių
marinuotų svogūnėlių
vyšninių pomidorų

Iš pakilusios tešlos iškočioti ploną lakštą, išspausti apskritimus.


Perkelti tešlos diskeliu į kepimo skardą.
Ant jų tepti pomidorų padažo ir užberti sūrio. Dėti norimus priedus.
Kepti 275C apie 5 minutes. Jai temperatūrą žemesnė, to kol ant picos pado atsiras geltonos dėmės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą