2019-07-06

Maltos mėsos kepsnys su šviežiomis žolelėmis


1 kg maltos kiaulienos
2 kiaušiniai
2 riekutės sumuštinių batono
2v.š. liesos grietinės
1 svogūnas
2v.š. manų
po ryšulėlį šviežių petražolių ir  baziliko
pipirų
druskos


Žoleles smulkiai sukapoti.
Duoną, kiaušinius, grietine ir faršą sudėti kartu.  Viską  maišyti, kol batonas sutrupės ir masė taps vientisa. Jai batonas jau nešviežias ir tvirtokas, galima pamirkyti piene ir nuspaudus pieno perteklių sudėti į faršą.
Svogūną sukapoti ir suberti į masė, sudėti manus ir kapotas žoleles, druską ir pipirus. Viską gerai permaišyti.
Masė krėsti į kepimo formą ir išlyginti. Ant viršaus uždėjau kelis pomidorus.
Kepti 180C apie 1 valandą, kol paviršius kiek apskrus.


Iškeptą kepsnį 10-15 min palikti kepimo formoje prieš pjaustant.

Skanavom su jogurto  padažu ir balta mišraine.

Jogurto padažas:
50ml natūralaus jogurto
1skeltelė česnako
žiupsnelis druskos
kapotos žolelės (šiuo atveju rinkausi petražoles ir baziliką)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą