Raudonas mėsos padažas:
400g maltos paukštienos (vištienos ar kalakutienos)
1 didelė skardinė pomidorų savo sultyse
200ml vištienos sultinio
1 svogūno
3 skiltelės česnako
1 a.š. baziliko
1.a.š. paprikos miltelių
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
čili pagal skonį
druskos ir cukraus pagal skonį
Baltas Bešamelio padažas:
600ml pieno
60 g sviesto
60g miltų
druskos pagal skonį
muskato
50 g kietojo tarkuoto sūrio
Lazanijos lakštų (kiekis pagal kepimo formą man prireikė 15vnt.)
mėgstamo sūrio užberti ant viršaus
Mėsos padažui svogūną sukapot kubeliais ir apkepti aliejuje, kol taps permatomas ir minkštas. Tuomet suberti česnaką dar minutė pakepinti.
Sudėti maltą mėsa ir permaišyti, kad masė taptų vientisa ir mėsa apskrus. Kai mėsa apkeps supilti pasmulkintus pomidorus ir sultinį, pagardinti prieskoniais, vis pamaišant troškinti apie 20 minučių. Paragauti ir pagal skonį pagardinti druska ir cukrumi.
Baltam padažui sviestą išlydyti puode, berti miltus ir pakepinti, kol miltai taps auksiniai.
Po truputį pilti pieną, nesustojant maišyti, kol masė taps vientisa. Pagardinti druska ir muskatu. Kai padažas bus tirštas ir vientisas įmaišyti sūrį.
Lazanijos lakštus minutę- dvi apvirti, kol taps elastingi.
Kepimo formos dugną plonai patepti baltu padažu ir dėti sluoksnį makaronų.
Užtepti raudono mėsos padažo ir tuomet ant viršaus paskleisti balto. Vėl dėti makaronus.
Paskutinį sluoksnį aptepti baltu padažu ir apiberti sūriu.
Pridengti folija ir kepti 175C apie 45 minutes. Nudengti foliją ir dar pakelti apie 15min, kol paviršius apskrus.
Išėmus iš orkaitės leisti 15-20 minučių atvėsti tuomet pateikti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą