2019-11-01

Klasikinis moliūgo pyragas



Tešlai:
175g miltų
110g sviesto
25g cukraus
5g druskos
~30ml vandens

Įdarui :
400g kepto moliūgo
350g saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1a.š. cinamono
1/2 a.š. malto imbiero miltelių
1/2a.š. tarkuoto muškato
žiupsnelis druskos


Tešlą sviestą įpjaustyti mažais gabalėliais į miltus, berti cukrų ir druską ir pertrinti rankomis, kol sviestas pasiskleis tolygiai tarp miltų. Įpilti vandens, kad tešla sukibtų  ir būtų lengvai minkoma. Tešlą susukti į maistinėlę plevelę ir atvėsinti šaldytuve apie 20 minučių

Įdarui keptą moliugą sutrinti su šakute iki vientisumo.

Kiaušinius išplakti, kol gerai susimaišys trynys ir baltymas, pilti kondensuotą pieną, moliūgą ir prieskonius.

Tešlą iškočioti ir įkloti į kepimo formą (apačioje įtiesiau kepimo popieriaus), ir supilti tešlą. Kepti 175C apie 45-55 minutes, kol centre pyragas nebus skystas.

Iškepusį pyragą atvėsinti.
Galima papuošti plakta grietinėlė.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą