2019-12-31
Sviestinės bandelės mini burgeriukams
~500g miltų
100ml kambario temperatūros pieno
150ml drungno vandens
80 g minkšto sviesto
20g žalių mielių
1 kiaušinis
2a.š. cukraus
1a.š. druskos
Viršuj aptepti 1 kiaušinis, sezamai
Mieles ištrinti su cukrumi ir pora šauktų pieno ir miltų. Leisti apie 10 minučių pastovėti, kol masė suputos.
Supilti likusius skysčius, druską , įmušti kiaušinį ir įberti apie pusę miltų. Išmaišyti iki vientisumo. Suberti gabalėliais pjaustytą minkštą sviestą. Miltų berti tiek, kad eitų užminkyti elastingą minkštą tešlą, kuri nekibtų prie rankų. Pridengus palikti kambaryje, kol tešla padvigubės.
Tešlą perminkyti. Ir iš jos formuoti ~20g tešlos kamuoliukus.
Dėti ant kepimo skardos, aptepti kiaušinio plakiniu. Apiberti sezamais. Leisti dar pusvalandį pakilti.
Kepti 200C apie 20 minučių.
Prieš įdedant į orkaitę bandeles į orkaitės apatinę lentyną įdėti skardą su verdančiu/karštu vandeniu, vandens gali būti nedaug apie 0,5 cm skardoje.
Po 10 minučių bandelių kepimo skardą su vandeniu išimti.
Bandelės pjaustyti tik pilnai atvėsusias duonos peiliu.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą