2020-01-01

Burokėlių ir raugintų kopūstų sriuba su džiovintais baravykais


2 litrai sultinio
3 bulvės
2 morkos
2 virti burokėliai
500g raugintų kopūstų
1 svogūnas
saujelė džiovintų baravykų
pora lauro lapelių
džiovintų ar šviežių petražolių
druskos ir pipirų pagal skonį
keli šaukštai aliejaus kepimui


Bulves ir morkas nuskusti ir supjaustyti kubeliais, užpilti vandeniu, kad apsemtų, pagardinti žiupsneliu druskos ir virti, kol daržovės suminkštės.

Grybus užpilti verdančiu vandeniu ir leisti 10 minučių pabrinkti.

Svogūną supjaustyti smulkiais kūbeliais. Grybus išimti iš vandens ir pasmulkinti.
Grybus ir svogūnus suberti į puodą ir kelias minutes pakepti aliejuje. Kai svogūnai suminkštės užpilti sultiniu, sudėti lauro lapelius, raugintus kopūstus ir virti apie 15 minučių. Išvirtas bulves ir morkas nusunkti ir sudėti į sriubą, įtarkuoti virtus burokėlius. Pagal skonį pagardinti prieskoniais. Pavirti dar dvi tris minutes.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą