2020-01-12

Avižiniai sausainėliai su džiovintomis spanguolėmis

Minkšti avižiniai sausainėliai.
~~~

100g avižinių miltų
200g kvietinių miltų
80 g cukraus
80ml karšto vandens
80g margarino (kambario temperarūros)
30g džiovintų spanguolių
1a.š. sodos
1/2a.š cinamono
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

p.s. šaukštus ir arbatinius šaukštelius visada naudoju nubrauktus.


Minkštą sviestą išsukti su vaniliu cukrumi, druska, cukrumi.

Supilti karštą vandenį ir permaišyti. Suberti avižinius miltus ir pasmulkintas spanguoles.
Galiausiai suberti miltus sumaišytus su soda. Užminkyti elastingą tešlą.

Iš tešlos iškočioti apie 1 cm storio lakštą ir išspausti sausainius.
Kepti 180 C apie 12minučių, kol paviršius ims gelsti. Atvėsinti ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą