2020-06-01

Karameliniai spragėsiai


70 g kukurūzų spraginimui
10 g sviesto ar aliejaus

Karamelei :
150g cukraus
1 v.š. vandens
1/2a.š. sodos ( šaukštelis nubrauktas )
žiupsnelis druskos

 
Kukurūzus paspraginti. 

1. metodas: Su gabalėlių sviesto (arba ir be jo) pakepinti karščiui atspariame dubenyje, pridengtu lėkšte mikrobangų krosnelėje.
2. metodas: Su šlakeliu aliejaus kaitinti puodą. Kai puodas įkais suberti kukurūzus ir  sumažinus kaitrą, uždengus dangčius kaitinti, vis papurtant puodą. 

Karamelei dideliame puode suberti cukrų ir užpilti vandeniu. 
Kaitinti, kol cukrus ištirps ir karamelė įgaus sviesią  medaus spalvą, iš kart išjungti kaitrą. Suberti sodą ir išmaišyti, berti sprangintus kukurūzus ir permaišyti. Karamelė stipriai suputos ir taip bus lengviau tolygiai padengti kukurūzus. 



Suberti į skardą išklotą kepimo popieriumi,  paskleisti šaukštu, apiberti druska. Palikti kelioms minutėms atvėsti.


Nedelsiant pateikti, arba laikyti hermetiškame inde.


Vėsdama karamelė taps tarški ir spragėsiai vieni su kitais sukibs, tas dedant į dubenį atskirti kiek vienus nuo kitų. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą