2020-05-27

Pyragėliai su tunu ir alyvuogėmis



500g sluoksniuotos tešlos (bemielės ar mielinės)
1 skardinė tuno file aliejuje
1/2 stiklinės alyvuogių be kauliukų
1/4 stiklinės marinuotų svogūnėlių
1/2 tarkuoto kietojo sūrio
žiupsnelis čili 

kiaušinio aptepti ir sezamo apiberti


Tuną su visu aliejumi suberti į indą, pasmulkinti šakute.
Alyvuoges ir svogūnėlius supjaustyti stambiais gabalėliais, sumaišyti su tunu, sūriu, pagardinti čili.
Sluoksniuotą tešlą lengvai pakočioti, padalinti į norimo dydžio gabalėlius (aš turėjau 6 lapelius ir jos sudalina per pusė) ir į centrą tešlos išdalinti po tolygiai įdarą. Tešlos kraštelius patepti vandeniu ir užspausti kraštelius. Papildomai apspaudžiau šakute.

Viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir apiberti sezamais


Kepti kol taps auksiniai 200C. Apie 22minutes.

Labai skanu šilti,  tikriausiai ir šalti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą