2020-07-19

Pica kepta kepsninėje


~300g miltų
150ml vandens
25ml aliejaus
1/2a.š. druskos
15g žalių mielių arba apie 7g sausų.

Visus produktus išminkyti kartu, tešla turi būti elastinga ir lipni. Ilgiau paminkius turi nebekibti prie rankų ir stalo. Palikti pakilti, kol padvigubės.




Pomidorų padažas:
150ml pomidorų padažo be priedų
1/2a.š džiovinto baziliko
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
1/2a.š. česnako miltelių
druskos pagal skonį

Produktus sumaišyti kartu. Palikti pastovėti, kol kylą picos tešla.

Viršui: 
sausa tarkuota mocarela
mėgstamas kumpis ar dešra
grybai, daržovės pagal pomėgį.
aliejaus

Pakilusią tešlą plonai ištempti ant miltuoto stalo.
Perkelti ant lentelės, nuo kurios bus patogiausia perkelti ant kepimo akmens. Padas neturi prikibti prie pagrindo, lengvai judėti,  tad nepagailėti miltų. 
Tešlą patepti pomidorų padažu, berti sūrį, dėti pasirinktus produktus. 
Tešlos kraštelį patepti aliejumi.


Kepsninėje virš žarijų įkaitinti akmenį kepimui. Kaitinti apie 15 minučių, kol temperatūra pasieks apie 200C. Užmesti picą ir kepti apie 5 minutes, mentele ar peiliu patikrinti, kuomet picos padas ims skrusti, tuomet pica iškepusi. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą