2020-07-20

Saldžiarūgščiai Versalio baltųjų serbentų zefyrai


150ml baltųjų serbentų šviežiai spaustų sulčių (apie 250g serbentų)
20g želatinos
330g cukraus
50ml vandens

keli šaukštai krakmolo pabarstymui

Serbentus nuplauti ir per audinį išsunkti sultis. Sulčių turėtų būti apie 150ml.
Sultis supilti ant želatinos ir leisti jai išbrinkti.

Cukrų užpilti vandeniu, virti ant nedidelės kaitros, kol pasieks apie ~135C, arba įlašinus lašą į šaltą vandenį cukraus sirupas sustings į kietą kamuoliuką.
Verdant drėgnu teptuku pavalyti puodo sieneles, kad ant jų nebūtų likusių cukraus kristalų.

Išbrinkusią želatiną su sultimis supilti į dubenį kuriame plaksite zefyrus. Išbrinkusios želatinos ištirpinti nereikia.
Į želatiną supilti karštą sirupą ir plakti, kol masė pravės, taps labai puri ir šviesi.
Masė perpilti į indą išklotą kepimo popieriumi ir pabarstytą krakmolu. Viršų išlyginti ir lengvai apiberti krakmolu.
Palikti valandėlei, kol sutvirtės.


Tuomet supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Pjaustant pabarstyti lengva krakmolu, kad nekibtų vieni prie kitų ir visko aplinkui :)
Supjaustytus zefyrus suberti į sietelį ir nupurtyti krakmolo perteklių. 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą