2020-09-13

Senoviniai obuolių zefyrai


Minkšti ir purūs obuolių zefyrai
~~~


~ 50 didelių zefyrų

250g Antaninių obuolių (keptų ir pertrintų per sietelį)
250g cukraus
30g želatinos (naudojau kiaulienos)
1 kiaušinio baltymas
60ml vandens (želatinai)
2a.š. vanilinio cukraus

Sirupui 
450g cukraus
150ml vandens(cukrui)

cukraus pudros, arba krakmolo apiberti.

Gaminant prireiks didesnio dubens plakimui ~ 7l ir bent 4  padėklų ar orkaitės skardų įtiestų kepimo popieriumi.
~~~


Obuolius  perpjauti per pusė, pašalinti šerdis ir padėjus odelė į viršų kepti orkaitėje, kol taps minkšti.
Atvėsinti pašalinti odeles ir pertrinti per sietelį.
Obuolių masę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio baltymu, plakti virtuvės kombainu, kol masė pabaltas.

Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti.Išbrinkusią dalimis sudėti į obuolių plakinį.

Sirupui cukrų užpilti vandeniu, palikti ant vidutinės ugnies virti, nemaišyti. Virti, kol pasieks 115C temperatūrą.

Tuomet karštą sirupą supilti į obuolių masė, plakti kombainu vidutinių greičiu, kol abi masės susimaišys, tuomet padidinti greitį iki maksimalaus ir plakti, kol masė beveik  atšals.


Ant kepimo popieriaus išspausti su konditeriniu maišeliu norimo dydžio zefyrus.

Palikti porai valandų arba per naktį, kad sutvirtėtų. 

Gausiai apiberti cukraus pudra ar krakmolu, virtuvine mentele atkelti po puselė ir suklijuoti po dvi. Jai  koks kraštelis limpa, dar pabarstyti papildomai pudros ar krakmolo.


Laikyti hermetiškame indelyje ar maišelyje. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą