2020-09-13

Apverstas slyvų pyragas su vanile

Minkštas purus pyragas su saldžiomis slyvomis. Idealu su ledais ar grietinėle.... nem
~~~



~20cm pyragas

Slyvų sluoksnis:
Mėlynų slyvų ~0,5 kg, tiek kad uždengtų kepimo formos dugną 
150g cukraus
25g sviesto
50 ml vandens

Tešlai:
225g miltų
150g sviesto
150g cukraus
90g grietinės (30%)
2 kiaušiniai
2a.š. vanilinio cukraus
3v.š. pieno
1a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. sodos
1/4a.š. druskos

Slyvas nuplauti. Padalinti į keturias dalis, išimti kauliukus.
Cukrų užpilti vandeniu ir kaitinti, kol ištirps. Įmaišyti sviestą. 
Perkelti sirupą į kepimo indą, kuriame kepsite.  Ant sirupo išdėlioti slyvas.

Tešlai cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius išmaišyti kartu su minkštu sviestu. Įmaišyti grietinę iki vientisumo. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, soda ir druska. Galiausiai po šaukštą supilti pieną. 

Kepti 180C orkaitėje apie 50 minučių. Iškepus pyragą 5 minutes palaikyti kambario temperatūroje, tuomet išversti į lėkštę. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą