25 g šviežių mielių (arba 11g sausų)
25g cukraus
140 ml pieno
---
100 ml pieno arba romo
3 kiaušiniai
110g cukraus
550g miltų
1 citrinos nutarkuota žievelė
1 apelsino nutarkuota žievelė
25 ml romo
1 žiupsnelis druskos
---
3 kiaušinio tryniai
200 g minkšto sviesto supjaustyto kubeliais
200g cukatų (naudojau papajas)
200 razinų mirkytų rome (galima pamirkyti ir šampane, arba desertiniame baltame vyne)
2a.š. vanilinio cukraus
---
aptepti 1 kiaušinis
keli gabalėliai sviesto
Mieles sumaišyti su pienu ir cukrumi. Leisti 10 minučių pastovėti, kol pienas suputos.
Į mielių masę įmaišyti pieną arba romą, miltus, druską, romą, cukrų ir nutarkuotų vaisių žieveles ir kiaušinius.
Tešlą maišyti virtuviniu kombainu nedideliu greičiu ~15 minučių.
Pridengti maistine plėvele ir leisti pakilti dvi tris valandas.
Pakilusią tešlą permaišyti, berti cukatus, razinas, supilti kiaušinio trynius, vanilinį cukrų ir sviestą. Minkyti virtuvės kombainu dar ~15minučių.
Aliejumi sudrėkintomis rankomis tešlą perkelti į kepimo formą įtiestą kepimo popieriumi formuojant aukštesnius kraštus. Uždeginti maistine plėvele ir leisti kilti kol padvigubės.
Pakilusią tešlą įpjauti aštriu peiliu, aptepti plaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėti pora gabalėlių sviesto.
Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje 175 C apie valandą. Patikrinti mediniu iešmeliu.
Iškepusį pyragą persmeigti iešmais (tinka tvirtesni bambukiniai) ir apversti bei atvėsinti.
Atvėsintą pateikti, laikyti hermetiškame inde ar maišelyje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą