2020-12-30

Sūryme marinuota vištiena

 


     

3-4 vištienos ketvirčiai
120 g druskos
2 litrai vandens
1/2 apelsino arba citrinos
keli lauro lapeliai
keli pipirai

kepimui: 50 g sviesto
žiupsnelis druskos ir pipirų
mėgstamos daržovės

Į vandenį suberti druską ir maišyti kol ištirps, sudėti vištieną pasmulkintus citrusus, lauro lapelius ir pipirus. Ant vištienos uždėti lėkštę, kad mėsa būtų panirusi į mariną. Laikyti apie 6 valandas vėsioje vietoje.

Pasimarinavusią vištieną ištraukti iš marinato, nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Dėti į skardą kartu su pasmulkintomis daržovėmis. Aptepti lydytu sviesti (pasiliekant sviesto kepimo pabaigai) ir daržoves pagal skonį apiberti druska bei pipirais.
Uždengti folija.

 Kepti 220C apie 45 minutes. Nuėmus foliją patepti dar kartą sviestu ir leisti vištiena apskrusti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą