2020-12-31

Mandarinų tortas

 


 Biskvitas:
320g mandarinų 
100g aliejaus (saulėgrąžų)
225g cukraus
225g miltų
2 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių

Kremas 
125g sviesto
1 mandarino sultys
500g maskarponės
125g cukraus pudros

Sulaistymui 2-3 mandarinų sultys




Mandarinus nuplauti karštu vandeniu, nusausinti ir susmulkinti smulkintuvu iki vientisos masės.
 


Kiaušinius išsukti su cukrumi, pilti aliejų ir trintus mandarinus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. 
Kepti apie 45 minutes 175C orkaitėje. Patikrinti mediniu iešmeliu. 
Iškeptą biskvitą pilnai atvėsinti ir padalinti į dvi ar tris dalis.


Kremui išplakti iki purumo sviestą, maskarponę ir mandarino sultis, įmaišyti cukraus pudrą. 

Kiekvieną biskvitą sulieti trupučiu mandarino sulčių ir aptepti kremu.

Sutepta tortą palikti pora valandų pastovėti. Papuošti prieš pateikiant šviežiais ar džiovintais mandarinais. 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą