2021-01-09

Lazanija su rikota

 


24 lakštai lazanijos makaronų(arba pagal kepimo formos dydį)
250g rikotos sūrio
100g  fermentinio tarkuoto sūrio

Mėsos padažas :
500g luptų pomidorų savo sultyse
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
600 g maltos mėsos
1/2a.š. druskos
1a.š. cukraus
juodųjų pipirų
džiovinto mairūno
džiovinto baziliko

Baltasis padažas:
50 g sviesto
60 g miltų 
550 ml pieno
tarkuoto muskato 
juodųjų pipirų




Maltą mėsą pakepinti su smulkiai kapotu svogūnu, kol apskrus vis maišant, kad nelktų sukibusių mėsos gabalėlių. Supilti pomidorus, berti prieskonius ir įspausti česnaką, troškinti apie 45 minutes ant nedidelės ugnies vis pamaišant. '

Baltam padažui ištirpinti sviestą, leisti jam imti kiek ruduoti, tuomet įberti miltus ir įmaišyti, kad visi miltai sudrėktų, pakepinti minutę maišant. Šluotele vis maišant po truputį pilti pieną, pakaitinti kol masė sutirštės.
Pagal skonį pagardinti druska ir muskatu. 

Du šauktus baltojo padažo įmaišyti į paruoštą mėsos padažą.


Kepimo skardos dugną lengvai patepti raudonu padažu. Dėti sluoksnį lazanijos lakštų. Juos galima minutę apvirti vandenyje, kad kiek suminkštėtų ir lengviau prisitaikytų prie kepimo formos. 

Ant makaronų dėti  trečdalį raudonojo padažo, ketvirtį baltojo padažo ir trečdalį  rikotos sūrio. Sluoksniuoti dar du sluoksnius. 
Viršutinį makaronų sluoksnį aptepti baltuoju padažu, apiberti fermentiniu sūrio. Pridengti  foliją ir kepti 175C apie 45 minutes. Nuimti foliją ir kepti dar 10 minučių. 

Prieš pjaustant leisti apie 10 minučių sutvirtėti kambario temperatūroje. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą