2021-05-22

Mini riestainiai


 280g miltų

190g vandens

5g žalių mielių 

1a.š. cukraus 

žiupsnelis druskos 

1 kiaušinis aptepti

Miltus sumaišyti su vandeniu, mielėmis, druska ir cukrumi. Užminkyti elastingą tešlą. Palikti šiltai kol pakils.

Iškočioti tešlą ir išspausti norimo dydžio riestainius. Palikti pakilti.

Įkaitinti 3 litrus vandens su 1a.š. sodos ir 1 v.š. cukraus. Įmesti pakilusius riestainius į verdantį vandenį po 20-30 s kiekvienai pusei. Perkelti ant sietelio, kad nulašėtų vanduo.


Prieskoniai riestaimais pabarstyti:
1a.š. druskos
1a.š. česnako miltelių
1a.š. svogūnų miltelių
2a.š. aguonų
2a.š. sezamo 
2a.š. juodojo sezamo

Visus prieskonius sumaišyti kartu.



Įkaitinti orkaitę 180C . Riestainius perkelti į kepimo skardą, aptepti kiaušiniu ir apiberti prieskonių mišiniu. Kepti apie 20 minučių.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą