280g miltų
190g vandens
5g žalių mielių
1a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis aptepti
Miltus sumaišyti su vandeniu, mielėmis, druska ir cukrumi. Užminkyti elastingą tešlą. Palikti šiltai kol pakils.
Iškočioti tešlą ir išspausti norimo dydžio riestainius. Palikti pakilti.
Įkaitinti 3 litrus vandens su 1a.š. sodos ir 1 v.š. cukraus. Įmesti pakilusius riestainius į verdantį vandenį po 20-30 s kiekvienai pusei. Perkelti ant sietelio, kad nulašėtų vanduo.
1a.š. druskos
1a.š. česnako miltelių
1a.š. svogūnų miltelių
2a.š. aguonų
2a.š. sezamo
2a.š. juodojo sezamo
Visus prieskonius sumaišyti kartu.
Įkaitinti orkaitę 180C . Riestainius perkelti į kepimo skardą, aptepti kiaušiniu ir apiberti prieskonių mišiniu. Kepti apie 20 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą