160g miltų
1 kiaušinis
200g cukraus
60 ml saulėgrąžų aliejaus
120ml pieno
100ml vandens (geriamojo, kambario temperatūros)
1a.š. vanilės ekstrakto ar cukraus
1 ir 1/2a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Miltus sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais, ir druska.
Pieną, kiaušinius ir aliejų įmaišyti kartu, berti sausus produktus, vanilę. Galiausiai įmaišyti vandenį.
Tešla gausis skysta, panaši į lietinių. Ją supilstyti po 12 keksiukų formelių.
Kepti 175C 20min. Atvėsinti.
Kremas:
Grietinėlė plakimui 200ml
1v.š. aviečių sirupo
25g cukraus
Išplakti grietinėle su cukrumi, pagardinti sirupu. Puošti pinai atvėsusius keksiukus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą