4 pakeliai arbatinių sausainių (~650g)
170ml pieno
80-120g cukraus (pagal norimą saldumą)
150g sviesto
40g tamsios nesaldintos kakavos
1a.š. smulkios maltos kavos (arba tirpios kavos)
žiupsnelis druskos
Papildomai gali berti razinų ar riešutų, šokolado lašų, mažus zefyriukus, lifolizuotų uogų, kokoso drožlių.
Sausainius sulaužyti gabalėliais.
Sirupui užvirti pieną su sviestu, cukrumi. Įberti kakavą, kavą ir druską. Kaitinti pamaišant 3-5 minutes, kol šiek tiek sutirštės.
Sirupą piltai ant sausainių.
Permaišyti sausainius. Jei bus naudojami priedai suberti juos. Masę suberti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, gerai paspausti, kad neliktų oro tarpų. Palikti 12 valandų sustingti.
Aštriu peiliu supjaustyti į norimus gabalėlius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą