2021-11-06

Migdolinis persikų pyragas


1~28cm pyragas

 pakuotė sluoksniuotos bemielės tešlos

~200 persikų sirupe (tinka ir kriaušės)

70g migdolų miltų 

70g sviesto

2 kiaušinių

50g cukraus

žiupsnelis vanilės

cukraus pudros 


Tešlą atitirpinti ir iškočioti, kad padengtų kepimo formos dugną. Likusius karštelius nupjauti. 

Persikus pasmulkinti norimo dydžio gabalėliais.

Įdarui minkštą sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį ir vieno kiaušinio baltymą. Suberti migdolų miltus ir vanilę, viską permaišyti iki vientisos masės.

Įdarą paskleisti ant tešlos, sudėti persikus.


Likusią tešlą iškočioti į stačiakampį ir supjaustyti į juosteles. Uždengti pyrago viršų. 

Aptepti tešlą likusiu kiaušinio tryniu sumaišytu su šaukštu vandens arba pieno. 


Kepti 185C apie 30 minučių, kol tešla apskrus. Atvėsinti prieš valgant... arba ne :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą