25vnt didelės makaronų kriauklės
250g rikotos sūrio
50g tarkuoto parmezano sūrio
50g tarkuoto fermentinio sūrio
50g tarkuotos sausos mocarelos
1 kiaušinis
75g špinatų
2v.š. aliejaus
1 skiltelė česnako
žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato
druskos pagal skonį
Padažui:
500g trintų pomidorų (be priedų)
2 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
1a.š. rudojo cukraus
1/2a.š. baziliko
1/2a.š raudonėlio
2v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis čili pipirų
druskos pagal skonį
Makaronus apvirti, kad taptų kiek elastingi.
Sūrius sumaišyti kartu (galima pasilikti norimo sūrio apiberti ant viršaus). Česnaką smulkiai sukapoti ir apkepti minutę aliejuje. Suberti pasmulkintus špinatus ir kepti, kol sukris. Špinatus sumaišyti su sūriais, įmušti kiaušinį ir įberti žiupsnelį druskos ir muskatą. Įdaru įdaryti apvirtus makaronus.
Padažui pakepinti smulkiai kapotą svogūną su česnakais, kol suminkštės. Pilti pomidorus ir berti prieskonius, bei cukrų. Troškinti 15 minučių ant lėtos ugnies vis pamaišant. Pagal skonį gardini čili pipirais druska ir cukrumi.
Padažą paskleisti kepimo indo dugne. Kriaukles išdėlioti ant padažo.
Pridengus kepimo popieriaus lapu kepti apie 30 minučių. Tuomet nukėlus kepimo popierių kepti dar 10 minučių.
Pateikti su salotomis, ar marinuotais agurkais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą