2021-11-24

Kiauliena maskarponės ir šafrano padaže


800g kiaulienos supjaustytos ~1cm storio kepsniais

1 puodelio pjaustyto poro

200g maskaponės sūrio

200ml sultinio (kiaulienos arba daržovių)

1 svogūno

žiupsnelio šafrano

aliejaus ir sviesto kepimui

druskos pipirų pagal skonį


Kiaulieną apiberti druska ir pipirais ir  kepti po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Į keptuvę dėti šaukštą sviesto berti smulkiai sukapotą svogūną ir porą. Kepti pamaišant, kol suminkštės.

Puode pakaitinti sultinį su šafranu, sudėti markaponės sūrį. Pagal skonį pagardinti druska. Viską kaitinti, kol sūris ištirps ir masė taps vientisa. 


Masė supilti ant apkepto poro, ant viršaus sudėti kiaulieną ir uždengus dangčiu patroškinti  pora minučių. Tuomet mėsą išimti ir padažą pertinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Sudėti atgal mėsą ir paakinti dar minutė neuždengus. 
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą