800g kiaulienos supjaustytos ~1cm storio kepsniais
1 puodelio pjaustyto poro
200g maskaponės sūrio
200ml sultinio (kiaulienos arba daržovių)
1 svogūno
žiupsnelio šafrano
aliejaus ir sviesto kepimui
druskos pipirų pagal skonį
Kiaulieną apiberti druska ir pipirais ir kepti po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Į keptuvę dėti šaukštą sviesto berti smulkiai sukapotą svogūną ir porą. Kepti pamaišant, kol suminkštės.
Puode pakaitinti sultinį su šafranu, sudėti markaponės sūrį. Pagal skonį pagardinti druska. Viską kaitinti, kol sūris ištirps ir masė taps vientisa.
Masė supilti ant apkepto poro, ant viršaus sudėti kiaulieną ir uždengus dangčiu patroškinti pora minučių. Tuomet mėsą išimti ir padažą pertinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Sudėti atgal mėsą ir paakinti dar minutė neuždengus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą