Kremas
500ml pieno
2 kiaušiniai
70g krakmolo
140g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
150g kambario temperatūros sviesto
Pyragui:
120g miltų
100ml vandens
100ml pieno
80g sviesto
4 kiaušinių (s dydžio, jai kiaušiniai l dydžio prireiks 3vnt)
1a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
Viršui:
kiaušinis, migdolai arba perlinis cukrus, cukraus pudra
Kremui kiaušinius krakmolą ir cukrų išsukti kartu. Po truputį maišant pilti pieną ir įberti vanilinį cukrų.
Masė kaitinti maišant, kol sutirštės. Nukėlus uždengti maistine plėvele, kad liestų kremo paviršių ir pilnai atvėsinti.
Sviestą išplakti iki purumo, dėti 1/2 atvėsusio kremo ir plakti iki vientisumo, sudėti likusį kremą.
Pyragui vandenį, pieną, cukrų, druską it sviestą užvirti. Suberti miltus ir maišant kaitinanti apie minutę.
Nekelti nuo kaitros ir leisti kelias minutes pravėsti. Po vieną įmaišyti kiaušinius.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Pasižymėti ~18cm apskritimą. Aš tiesiog apsidėjau lėkštę ir apibėriau šiek tiek miltų.
Išspausti kelis sluoksnius tešlos ir aptepti plaktu kiaušiniu, apiberti migdolais ar perliniu cukrumi.
Kepti 180C apie 35min.
Atvėsinti ant grotelių.
Pyragą perpjauti išilgai ir pertepti kremu.
Palikti pora valandų arba per naktį.
Pyragas sukurtas 1910m dviračių lenktynių Paryžius–Brestas–Paryžius proga.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą