2021-11-27

Pyragas Paryžius – Brestas

 



Kremas

500ml pieno

2 kiaušiniai

70g krakmolo

140g cukraus

1a.š. vanilinio cukraus

150g kambario temperatūros sviesto


Pyragui: 

120g miltų

100ml vandens

100ml pieno

80g sviesto

4 kiaušinių (s dydžio, jai kiaušiniai l dydžio prireiks 3vnt)

1a.š. cukraus

žiupsnelis druskos

Viršui:

kiaušinis, migdolai arba perlinis cukrus, cukraus pudra 


Kremui kiaušinius krakmolą ir cukrų išsukti kartu. Po truputį maišant pilti pieną ir įberti vanilinį cukrų.

Masė kaitinti maišant, kol sutirštės. Nukėlus uždengti maistine plėvele, kad liestų kremo paviršių ir pilnai atvėsinti. 

Sviestą išplakti iki purumo, dėti 1/2 atvėsusio kremo ir plakti iki vientisumo, sudėti likusį kremą.



Pyragui vandenį, pieną, cukrų, druską it sviestą užvirti. Suberti miltus ir maišant kaitinanti apie minutę.

Nekelti nuo kaitros ir leisti kelias minutes pravėsti.  Po  vieną  įmaišyti kiaušinius. 


Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Pasižymėti ~18cm apskritimą. Aš tiesiog apsidėjau lėkštę ir apibėriau šiek tiek miltų. 




Išspausti kelis sluoksnius tešlos ir aptepti plaktu kiaušiniu, apiberti migdolais ar perliniu cukrumi.



Kepti 180C apie 35min.

Atvėsinti ant grotelių. 



Pyragą perpjauti išilgai ir pertepti kremu. 


Palikti pora valandų arba per naktį. 





Pyragas sukurtas 1910m dviračių lenktynių  Paryžius–Brestas–Paryžius proga.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą