400g silpnai sūdytos silkės file
1 kg morkų
2 svogūnai
1 skardinė keptų putelių pomidorų padaže
2v.š. pomidorų pastos
2-3v.š. aliejaus kepimui.
druskos pagal skonį
Morkas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Suberti į garų puodą ir kaitinti, kol suminkštės.
Neturint garų puodo galima suberti į metalinį sietelį ir kaitinti puode virš verdančio vandens garų.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti aliejuje, kol suminkštės.
Suberti paruoštas morkas ir minutę pakepinti. Įmaišyti pupeles su padažu ir pomidorų pastą. Palikti pravėsti.
Pravėsusias daržoves sumaišyti su pasmulkinta silke. Palikti porai valandų pastovėti ir pagardinti druska pagal poreikį.
Skanu su karštomis bulvėmis ar riekele ruginės duonos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą