2021-12-30

Keptos duonos mišrainė su avižirniais



 

400g virtų ar konservuotų avinžirnių

400g šviesios duonos

200g rūkyto varškės sūrio su česnakais

100g šaltai rūkytų ar vytintų dešrelių

skiltelė česnako

Užpilui:

2v.š. alyvuogių aliejaus

1v.š. balto vyno acto

1v.š. citrinos sulčių

1a.š. cukraus

žiupsnelis druskos

žiupsnelis baltųjų pipirų



Padažui visus produktus sumaišyti kartu ir palikti pastovėti kelias minutes, kad ištirptų cukrus ir druska. 


Duonos riekeles apkelti aliejuje iki norimo apskrudimo ir įtrinti skiltele česnako. Supjaustyti kvadratėliais.

Avinžinrius perplauti tekančiu vandeniu.

Sūrį ir dešreles supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su duona ir sūriu. Pagardinti padažu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą