400g virtų ar konservuotų avinžirnių
400g šviesios duonos
200g rūkyto varškės sūrio su česnakais
100g šaltai rūkytų ar vytintų dešrelių
skiltelė česnako
Užpilui:
2v.š. alyvuogių aliejaus
1v.š. balto vyno acto
1v.š. citrinos sulčių
1a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis baltųjų pipirų
Padažui visus produktus sumaišyti kartu ir palikti pastovėti kelias minutes, kad ištirptų cukrus ir druska.
Duonos riekeles apkelti aliejuje iki norimo apskrudimo ir įtrinti skiltele česnako. Supjaustyti kvadratėliais.
Avinžinrius perplauti tekančiu vandeniu.
Sūrį ir dešreles supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su duona ir sūriu. Pagardinti padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą