Pagrindas :
2 kiaušinių
50g cukraus
30g miltų
1v.š. pieno
1/2a.š. vanilinio cukraus
Varškės sluoksnis :
1kg kepinių varškės
200g cukraus
200ml grietinėlės
15g želatinos
60ml vandens
1a.š. vanilinio cukraus
Barškių sluoksnis:
500g trintų braškių su cukrumi (cukrus pagal skonį)
10g želatinos
30ml vandens
1/4 varškės sluoksnio
Pagrindui kiaušinio baltymus išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Įmaišyti trynius, miltus ir pieną. Paskleisti ~26cm apvalioje ar 40x25cm. Kepti 10 min 180cm. Atvėsinti.
Varškės sluoksniui želatiną išbrinkinti ir ištirpinti puode ar mikrobangų krosnelėje. Ištirpinus maišant supilti grietinėlę.
Varškę išsukti su cukrumi ir vanilių cukrumi iki vientisumo. Supilti želatinos mišinį. 3/4 masės supilti ant atvėsusio biskvito ir palikti sutvirtėti.
Likusį varškės kremą sumaišyti su trintomis braškėms, pagal skonį pagardinti cukrumi.
Įmaišyti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Paskleisti ant sustingusio varškės sluoksnio.
Palikti porai valandų šaldytuve. Išimti tik prieš pateikiant.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą