2 karštai rūkytos skumbrės
5 nedidelės raudonos bulvės
4 kiaušiniai
1 raudonasis svogūnas
1/2 salotos
šakelė šviežių krapų
Padažui:
2 nedideli marinuoti agurkėliai
1/2 svogūno
1v.š. marinuotų agurkų skysčio
1v.š. citrinos sulčių
100g jogurto
100g majonezo
šakelė krapų
druskos ir pipirų pagal skonį
Kiaušinius išvirti kietai. Atvėsinti.
Žuvytė buvo tokia skani, kad iki gaminant jau gabalėlis buvo paskanautas. |
Skumbres išdarinėti,- pašalinti kaulus ir odelę, paliekant tik file.
Didelėje lėkštėje suberti pasmulkintus salotų lapus, sudėti atvėsusias bulves ir kiaušinius, berti žuvį, plonais žiedais pjaustytus svogūnus.
Ant viršaus berti krapus.
Padažui jogurtą sumaišyti su majonezu, agurkėlių marinatu ir citrinos sultimis. Svogūną ir agurką smulkiai sukapoti. Įmaišyti į padažą, pagardinti krapais druska ir pipirais. Norint skystesnio padažo galima agurkėlius sutarkuoti.
p.s. vietoj majonezo galima dėti tiesiog jogurtą.
Padažą pateikti su salotomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą