200g virtų burokėlių
200ml pieno
2 kiaušiniai
150g miltų
1v.š. aliejaus
1 ar 2 skiltelė česnako
1/2 druskos
Virtus burokėlis, kiaušinius ir česnakus susmulkinti maisto trintuvu iki vientisos tyrelės. Berti druską, pilti pieną ir aliejų. Galiausiai įmaišyti miltus. Tešlą perkošti per sietelį ir palikti pusvalandžiui šaldytuve.
Keptuvę lengvai patepti aliejumi paskleisti tešlą ir kepti ant silpnos kaitros, kol paviršius taps sausas. Perkelti į lėkštę.
Įdarui:
400g varškės
120g sviesto (kambario temperatūros)
60-80g krienų (arba pagal skonį)
1a.š. druskos (arba pagal skonį)
Varškę iki vientisumo sutrinti su sviestu ir krienais, pagardinti druska.
Tepti ant pilnai atvėsusio blynelio pusės. Blynelį standžiai suvynioti ir palikti porai valandų šaldytuve.
Prieš pateikiant supjaustyti ir pabarstyti smulkia druska.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą