Įdaras:
500g rikotos sūrio
100-200g virto kumpelio
1 kiaušinis
pluoštelis baziliko
pluoštelis svogūnų laiškų
druskos
Tešla:
280g miltų
150g sviesto
60ml vandens
1/2a.š. druskos
1/2a.š. cukraus
Pomidoriukų, alyvuogių aliejaus.
Suberti cukrų ir druską ir trumpai patrinti tarp pirštų, kol susimaišys su miltais ir neliks stambių gabalėlių sviesto. Po truputį pilti šaltą vandenį, kol tešla sukibs.
Tešlą įkloti į ~28cm kepimo formą ir įdėti 10 min į šaldiklį arba 30 min šaldytuvą.
Įdarui rikotą sumaišyti su kiaušiniu ir smulkintomis žolelėmis. suberti smulkiai pjaustytą ar tarkuotą kumpį.
Įdarą paskleisti ant atvėsusios tešlos. Išlyginti.
Kepti 175C apie 45-55 minutes.
Prieš teikiant kiek atvėsinti.
Skanu su salotomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą