2022-04-30

Rikotos ir kumpio pyragas

 



Įdaras:
500g rikotos sūrio
100-200g virto kumpelio
kiaušinis
pluoštelis baziliko
pluoštelis svogūnų laiškų
druskos

Tešla:
280g miltų
150g sviesto
60ml vandens
1/2a.š. druskos
1/2a.š. cukraus

Pomidoriukų, alyvuogių aliejaus.

Tešlai  šaltą sviestą supjaustyti smulkiais gabalėliais ir įmaišyti į miltus.
Suberti cukrų ir druską ir trumpai patrinti tarp pirštų, kol susimaišys su miltais ir neliks stambių gabalėlių sviesto. Po truputį pilti šaltą vandenį, kol tešla sukibs. 
Tešlą įkloti į ~28cm kepimo formą ir įdėti 10 min į šaldiklį arba 30 min šaldytuvą.

Įdarui rikotą sumaišyti su kiaušiniu ir smulkintomis žolelėmis. suberti smulkiai pjaustytą ar tarkuotą kumpį. 


Įdarą paskleisti ant atvėsusios tešlos. Išlyginti. 

Viršų padekoruoti pomidoriukais, pašlakstyti aliejumi.
Kepti 175C apie 45-55 minutes. 

Prieš teikiant kiek atvėsinti. 


Skanu su salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą