4 porcijos
~800g vilkžuvės
2a.š. aliejaus
35-50g sviesto
1/2a.š. česnako miltelių
1/2a.š. svogūno miltelių
druskos ir pipirų pagal skonį.
ryšulėlis smidrų
1 skiltelė česnako
1/2 nedidelio svogūno
2a.š. aliejaus kepimui
puodelis vyšninių pomidoriukų
druskos pagal skonį
Vilkžuvę supjaustyti gabalėliais, apiberti svogūno ir česnako milteliais, druska ir pipirais.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi, dėti žuvį ir kepti po 5-6minutes iš abiejų pusių. Tuomet sudėti sviestą ir dar pakepti ant nedidelės kaitros pora minučių pavartant.Smidrų nulaužti sumedėjusią dalį. Dėti į keptuvė su įkaitintu aliejumi. Suberti smulkiai kapotą svogūną ir česnaką, ant nedidelės kaitros kepinti apie 5 minutes pamaišant. Tuomet į keptuvę sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus. Pabarstyti viską druska. Pakepti dar kelias minutes.
Pateikti karštus smidrus su žuvimi ir pomidoriukais. Papuošti mėgstamomis žolelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą