Tešlai:
175g miltų
100g sviesto
1 kiaušinio trynys
20g cukraus
1-2v.š. šaukštai vandens (tiek kad tešla sukibtų)
Rikotos įdarui:
250g rikotos
2 kiaušiniai
60g cukraus
2v.š. pieno
1a.š. vanilinio cukraus
Rabarbams:
250g rabarbarų
100g braškių
30ml vandens
60g cukraus
1v.š. romo
Tešlai miltus sumaišyti su kubeliais pjaustytu šaltu sviestu, pilti kiaušinio trynį ir cukrų. Pirštais viską patrinti iki vientisos masės.
Po truputį pilti vandenį, kol tešla sukibs.
Tešlą įkloti į kepimo formą ir palikti apie 30min šaldytuve ar šaldiklyje.
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti gabalėliais.
Braškes pasmulkinti dėti į puodą su cukrumi ir vandeniu. Leisti užvirti.
Sumažinti kaitrą ir supilti rabarbarus. Maišant kaitinti apie vieną minutę. Supilti romą. Išjungti kaitrą ir leisti 2-3min pastovėti.
Rikotą išmaišyti su cukrumi ir kiaušiniais, berti vanilinį cukrų ir pieną. Masę paskleisti ant atvėsusio pagrindo.
Ant viršaus išdėlioti iš sirupo ištrauktus rabarbaro gabalėlius.
Kepti 170C apie 25-30min.
Kepinys iškepęs, kai tešla centre pasidaro tvirta.
Prieš skanaujant leisti kiek pravėsti.
Likęs sirupas puikiai paskanins gazuotą vandenį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą