2022-06-12

Citriniai keksiukai su šveicarišku morenginiu kremu

 


12vnt. keksiukų 

210g miltų
220g natūralaus jogurto be priedų
100g saulėgrąžų aliejaus
180g cukraus
3 kiaušinių
2a.š. kepimo miltelių
1 citrinos nutarkuota žievelė

Keksiukams jogurtą sumaišyti su kiaušiniais, aliejumi, cukrumi ir citrinos žievele, išplakti iki vientisumo. Įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Kepti 160C apie 30 minučių. 

Kremui:
95 g kiaušinio baltymų (~3vnt M dydžio kiaušinio)
180g kambario temperatūros sviesto
180g cukraus
10g. vanilinio cukraus 

Kiaušinio baltymus sumaišyti su cukrumi ir vanilių cukrumi ir dubenį kaitinti virš verdančio vandens puodo garų, kol cukrus ištirps ar masė sušils iki 70C. Ar cukrus ištirpo galima patikrinti truputį masės patrynus tarp pirštų.
Dubenį nukelti nuo kaitros ir plakti dideliu greičiu kombainu, kol atšals iki kambario temperatūros ir taps standžios putos.
Tuomet po gabaliuką sumesti sviestą ir plakti kremą iki standumo.
Kremu puošti pilnai atvėsusius keksiukus.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą