2022-04-10

Mėlynių tartaletė

 


500g sluoksniuotos tešlos (bemielės ar mielinės)
500g šaldytų mėlynių (galima pamaišyti su spanguolėmis, bruknemis)
30g krakmolo 
130g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio cinamono

1 kiaušinio tynio
3v.š. pieno
1v.š. cukraus viršui
papildomai galima perlinio cukraus, migdolų 


Mėlynes atitirpinti, nulašinti susidariusias sultis.
Sumaišyti su krakmolu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Dalį sluoksniuotos tešlos įkloti į kepimo formą, suberti uogas.

Iš likusios tešlos ant viršaus padaryti juosteles, ar norimas formas sausainių formele.
Tešlą aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu ir apiberti cukrumi.
Paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą 20 minučių.
Orkaitę įkaitinti 200C, dėti atvėsintą pyragą 20 minučių, tuomet sumažinti temperatūrą iki 170C ir kepti dar 20-25 minutes.

Iškeptą pyragą pora valandų palikti atvėsti ir įdarui sutvirtėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą