500g sluoksniuotos tešlos (bemielės ar mielinės)
500g šaldytų mėlynių (galima pamaišyti su spanguolėmis, bruknemis)
30g krakmolo
130g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio cinamono
1 kiaušinio tynio
3v.š. pieno
1v.š. cukraus viršui
papildomai galima perlinio cukraus, migdolų
Mėlynes atitirpinti, nulašinti susidariusias sultis.
Sumaišyti su krakmolu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Dalį sluoksniuotos tešlos įkloti į kepimo formą, suberti uogas.
Tešlą aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu ir apiberti cukrumi.
Paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą 20 minučių.
Orkaitę įkaitinti 200C, dėti atvėsintą pyragą 20 minučių, tuomet sumažinti temperatūrą iki 170C ir kepti dar 20-25 minutes.
Iškeptą pyragą pora valandų palikti atvėsti ir įdarui sutvirtėti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą