2022-10-30

Riešutų sviesto batonėliai



 

300g riešutų sviesto (kreminio ar traškaus)
200g sviesto
200g cukraus arba cukraus pudros 
250g sutrupintų sausainių

200g mėgstamo šokolado 
50g kreminio riešutų sviesto
žiupsnelis druskos


Sviestą trumpai pašildyti, kad imtų tirpti ir taptų itin minkštas, išsukti su riešutų sviestu ir cukrumi (ar pudra). Suberti iki trupinių sutrintus sausainius ir išmaišyti iki vientisumo. Sudėti į kepimo formą, arba pavienes formeles. Išlyginti ir prispausti, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.

Šokoladą ištirpinti ant garų ir sumaišyti su kreminiu riešutų sviestu. Užlieti batonėlius ir kelioms valandom dėti į šaldytuvą. 

Pateikti nedidelėmis porcijomis. 
Labai skalsūs ir sotūs batonėliai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą