~550g virtos saldžios bulvės be odelės
Bulves sumaišyti su druska, maskarpone ir po dalį suberti miltus. Miltų visų gali ir neprireikti, tada iš karto visų nesuberkite.
~500g miltų
80g maskarponės
1 1/2a.š. druskos
Padažas:
80g sviesto
1v.š. aliejaus
skiltelė česnako
kelios šakelės rozmarino
čili pipirų
druskos
Saldžias bulves išvirti ir atvėsinti. Nulupti ir sutrinti šakute.
Bulves sumaišyti su druska, maskarpone ir po dalį suberti miltus. Miltų visų gali ir neprireikti, tada iš karto visų nesuberkite.
Tešla turi būti lipnoka, bet suformuotas kamuoliukas laikyti formą, nesklisti į šonus.
Ant gausiai pamiltuoto paviršiaus suformuoti norimus virtinius.
Suformuotos virtinius sudėti ant gausiai miltuoto padėklo ir pusvalandį atvėsinti šaldytuve.
Atvėsintus virtinius virti pasūdytame vandenyje, apie 10 minučių. Jai formuojate mažus -vieno kąsnio dydžio virtinius, virti užtektu apie 2-4 minutes.
Padažui: aliejuje ištirpinti sviestą, įmesti česnaką ir rozmarinus, čili, pagardinti druska. Viską maišant pakepinti ant nestiprios kaitros kelias minutes.
Sudėti išvirtus virtinius, ir kepti apie 5-10 minučių, kad apačia apskrustų. Viršų palaistyti aliejumi.
Virtinius pateikti su šlakeliu aliejaus, kuriame kepė ir grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą