2022-10-08

Mini obuolių pyragėliai




16 vnt:

Tešlai:

425g miltų

225g sviesto

2vnt kiaušinių

50g rudojo cukraus

1/2a.š. druskos


Įdarui:

2-3 obuoliai

15g krakmolo 

40g rudojo cukraus

1v.š. klevų sirupo

1v.š. citrinos/apelsino sulčių

po žiupsnelį cinamono, malto imbiero, muskato, vanilinio cukraus. 


Aptepti viršui :1 kiaušinis ir rudasis cukrus

Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais.
Apiberti cukrumi, klevų sirupu, sultimis ir prieskoniais, užberti krakmolą ir permaišius palikti pastovėti, kol vėsta tešla.
Tešlai sviestą išsukti su cukrumi, kiaušiniais, druska. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Jai reikia įpilti šlakelį vandens ar pieno. Tešlą pusvalandį atvėsinti šaldytuve.

Tešlą iškočioti plonai, išspausti puodelio apskritimus.  Kas antrame apskritime padaryti skylutes, išeiti garams. 

Ant apskritumo dėti po truputį įdaro, tešlos kraštelius sudrėkinti vandeniu, uždengti antru apskritimu.
Kraštelius apsausti šakute.
Aptepti kiaušiniu ir apiberti cukrumi.



Kepti 175C apie 25-35 minutes.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą