16 vnt:
Tešlai:
425g miltų
225g sviesto
2vnt kiaušinių
50g rudojo cukraus
1/2a.š. druskos
Įdarui:
2-3 obuoliai
15g krakmolo
40g rudojo cukraus
1v.š. klevų sirupo
1v.š. citrinos/apelsino sulčių
po žiupsnelį cinamono, malto imbiero, muskato, vanilinio cukraus.
Aptepti viršui :1 kiaušinis ir rudasis cukrus
Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais.Apiberti cukrumi, klevų sirupu, sultimis ir prieskoniais, užberti krakmolą ir permaišius palikti pastovėti, kol vėsta tešla.
Tešlai sviestą išsukti su cukrumi, kiaušiniais, druska. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Jai reikia įpilti šlakelį vandens ar pieno. Tešlą pusvalandį atvėsinti šaldytuve.Tešlą iškočioti plonai, išspausti puodelio apskritimus. Kas antrame apskritime padaryti skylutes, išeiti garams.
Ant apskritumo dėti po truputį įdaro, tešlos kraštelius sudrėkinti vandeniu, uždengti antru apskritimu.
Kraštelius apsausti šakute.
Aptepti kiaušiniu ir apiberti cukrumi.
Kepti 175C apie 25-35 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą