2022-10-03

Klasikiniai kiaulienos ir ryžių kukuliai

 


12vnt mėsos kukulių:

1kg maltos kiaulienos

100g ryžių (nevirtų)

1 svogūnas (kapotas smulkiais kubeliais)

3 skiltelės česnako (išspaustas)

1a.š. džiovintų petražolių 

1/2 a.š. čili miltelių

žiupsnelis juodųjų pipirų

10g druskos


Padažas :

1/2 svogūno (smulkiai kapoto)

2 skiltelės česnako (smulkiai kapoto)

500ml pomidorų tyrės

1a.š. vorčesterio padažo

1-2a.š. cukraus

pipirų pagal skonį

druskos pagal skonį

aliejaus kepimui



Kiaulieną sumaišyti su kapotu svogūnų, išspaustu česnaku, prieskoniais ir ryžiais. Suformuoti 12 kamuoliukų.


Kukulius sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti nedidelėje kaitroje apie 20 minučių.



Kol verda kukuliai keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną su česnakais. Supilti pomidorų padažą, prieskonius ir vis pamaišant kaitinti, kol išvirs kukuliais.  Paragauti ir pagal skonį pagardinti cukrumi ar druska.


Kukulius sudėti į padažą, Vis pavartant kepti dar apie 10 minučių.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą