12vnt mėsos kukulių:
1kg maltos kiaulienos
100g ryžių (nevirtų)
1 svogūnas (kapotas smulkiais kubeliais)
3 skiltelės česnako (išspaustas)
1a.š. džiovintų petražolių
1/2 a.š. čili miltelių
žiupsnelis juodųjų pipirų
10g druskos
Padažas :
1/2 svogūno (smulkiai kapoto)
2 skiltelės česnako (smulkiai kapoto)
500ml pomidorų tyrės
1a.š. vorčesterio padažo
1-2a.š. cukraus
pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį
aliejaus kepimui
Kiaulieną sumaišyti su kapotu svogūnų, išspaustu česnaku, prieskoniais ir ryžiais. Suformuoti 12 kamuoliukų.
Kukulius sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti nedidelėje kaitroje apie 20 minučių.
Kol verda kukuliai keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną su česnakais. Supilti pomidorų padažą, prieskonius ir vis pamaišant kaitinti, kol išvirs kukuliais. Paragauti ir pagal skonį pagardinti cukrumi ar druska.
Kukulius sudėti į padažą, Vis pavartant kepti dar apie 10 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą