2022-09-25

Slyvų ir varškės pyragas

 


Biskvito sluoksnis:
200g miltų
3 kiaušiniai
175g cukraus
175g pratirpinto sviesto
2a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus

Varškės sluoksnis:
425g varškės
1v.š. grietinės (jai varškė liesa)
2 kiaušiniai
80g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus

~500g mėlynų slyvų be kauliukų


Slyvas perpjauti į kelias dalis, pašalinti kauliukus.

Biskvito sluoksniui išsukti cukrų, pratirpintą sviestą ir kiaušinius kartu. Suberti kepimo miltelius, miltus ir vanilę. Tešlą paskleisti į ~22cm diametro kepimo skardą.

Varškės sluoksniui išsukti varškę su kiaušiniais ir cukrumi, pagardinti vanile. Jai varškė liesa įmaišyti šaukštą grietinės. 
Varškės tešlą supilti ant biskvito tešlos. Viršų apdėlioti slyvomis. Kepti 180C apie valandą. 

Iškepus pyragui leisti pravėsti.


Skanu šiek tiek šiltas su nesaldintu jogurtu ar liesa grietine.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą