Velykų stalui.
Sausainiams :
300 g sviesto
125 g cukraus pudros
500 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
vanilės
Dekorui :
1 baltymas
300g pudros
maistiniai dažai
1a.š. citrinos sulčių
Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra iki purumo. Įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Įberti vanilę. Kočioti uždengus kepimo popieriaus lakštu. Išspausti formeles dėti į skardą. Jai limpa prie stalo atkelti su mentele ar plačiu peiliu. Kepti 180C kol šonai įgaus aukso spalvą. Atvėsinti.
Dekorui baltymą išplakti iki purumo, pilti sultis (apie šaukštelį, bet derinti pagal norimą tirštumą), po truputį berti cukraus pudrą. Masė turi būti tiršta. Ją paskirstyti į kelis indus ir nudažyti dažais. Dekoruoti atvėsusius sausainukus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą