1 etapas
1 kg šviežios kiaulienos (geriausiai sprandinė)
1nedidlio svogūno
5 lauro lapų
1/2 a.š.juodųjų pipirų
1/2 a.š.raudonėlio
2 skiltelių česnako
1/3 a.š.aitriųjų paprikų
1 ir 1/2 a.š. druskos
3 v.š. raudono vyno acto
3 v.š aliejaus
5 v.š. sojų padažo
2 etapas
1 taurė raudono vyno
1 didelė morka
1 svogūnas
3 etapas
stiklinė ryžių
1/2 a.š. ciberzolės
druskos
daržovės garnyrui
žaluma papuošimui.
1 etape supjaustome mėsa gabaliukais. Susmulkiname svogūną ir česnaką, dedame į indą kartu su visais prieskoniais ir gerai išmaišome. Mėsą marinate laikome pora val arba per naktį.
2 etape įkaitiname orkaitę iki 190C, į stiklinį indą dedame stambiai supjaustytą morką ir svogūną. Ant ju dedame iš marinato išimtą mėsytė ir viską užpilame vynu. uždengiame dangčiu ir kepame apie 1 val, tada atidengiame ir paskanaujam padažo ar pakankamai druskos. Atidengtą kepame dar apie 30min.
3etape užverdame vandenį ir į jį beriame ryžius. Paverdame ryžius kol vanduo užvirs ir pasidarys baltas, tada nupilame vandeni nuplauname po tekančiu šaltu vandeniu ryžius ir vėl užpylę šalto vandens verdame. Pasūdome ir dedame ciberžolę. Baigus virti ryžius dedame i formelę iš jos į lėkštę, šalia dedame troškintą kiaulieną ir daržoves. Papuošiame žaluma. Skanaujame su raudonuoju vynu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą