2011-03-05

Virta šoninė

Rusų savaitei paprastas ir sotus patiekalas.
Jums reiks:

0,5kg šviežios šoninės
2 kvapniųjų pipirų
2 juodųjų pipirų
a.š. druskos
5 lauro lapų
skiltelės česnako

padažui:
2 v.š. majonezo
1.v.š krienų
laiškinio česnako
5pipirų mišinio


pateikimui:
0,5l raugintų kopūstų
svogūno
svogūno laiškų
rupios duonos

 Į puodą su vandeniu dedame visus prieskonius ir užvirę dedame mėsa. Verdame apie valandą.
Kopūstus užpilame šiek tiek vandens ir troškiname tai pat apie valandą ant silpnos ugnies.
Nulupame svogūną susmulkiname. Išvirusią karštą mėsą supjaustome griežinėliais ir apiberiame svogūnais. Palaikome uždengę apie 10min. Padažui sumaišome majonezą su krienais, suberiame pasmulkintus laiškus. Jai trūksta beriame druskos. Į dubenį dedame pora gabalėlių mėsos su svogūnais, apiberiame pasmulkintais laiškais. Dedame karštus virtus kopūstus, ant mėsos pilame krienų padažą ir pateikiame su rupia rugine duona.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą